نوشته شده توسط : webomomi120

سورة البقرة   

الجزء الاول   

 

ترتيبها  2    سوره  البقرة   آياتها  286   مدنی

 

الم ﴿١﴾ ذَٰلِكَ الْكِتَابُ لَا رَيْبَ فِيهِهُدًى لِلْمُتَّقِينَ ﴿٢﴾ الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِالْغَيْبِ وَيُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ يُنْفِقُونَ ﴿٣﴾ وَالَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِمَا أُنْزِلَ إِلَيْكَ وَمَا أُنْزِلَ مِنْ قَبْلِكَ وَبِالْآخِرَةِ هُمْ يُوقِنُونَ ﴿٤﴾ أُولَٰئِكَ عَلَىٰ هُدًى مِنْ رَبِّهِمْۖ وَأُولَٰئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ ﴿٥﴾

 

 

به نام خدا که رحمتش بی‌اندازه است و مهربانی‌اش همیشگیالف، لام، میم«1» در [وحی بودنِ] این کتابِ [باعظمت] هیچ تردیدی نیست، [همۀ آیاتش] راهنمای پرهیزکاران [به سوی سعادت دنیا و آخرت] است«2» آنان که غیب را باور دارند، و نماز را [با شرایط ویژه اش] می خوانند، و از هر نعمت [مادی و معنوی] که روزی آنان کرده ایم [در راه خدا] هزینه می کنند«3» و به آنچه بر تو و به آنچه پیش از تو نازل شده ایمان دارند، و اینانند که به آخرت یقین دارند.«4»آنانند که از سوی پروردگارشان بر [بلندای] هدایتند، و آنانند که [بر موانع راهِ سعادت] پیروز ند.«5»



:: موضوعات مرتبط: , ,
:: برچسب‌ها: سوره بقره , قرآن , سوره حمد , ترجمه سوره بقره , اطلاعات عمومی , عمومی ,
:: بازدید از این مطلب : 625
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 21 خرداد 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : webomomi120

الجزء الاول   

الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ ﴿٢﴾ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ ﴿٣﴾ مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ ﴿٤﴾إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ ﴿٥﴾ اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيمَ ﴿٦﴾ صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ غَيْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلَا الضَّالِّينَ ﴿٧﴾

 

شماره سوره  1    نام سوره  فاتحه   تعداد آيات  7   مکيبه نام خدا که رحمتش بی‌اندازه است و مهربانی‌اش همیشگی

به نام خدا که رحمتش بی‌اندازه است و مهربانی‌اش همیشگیبه نام خدا که رحمتش بی‌اندازه است و مهربانی‌اش همیشگی«1» همۀ ستایش‌ها ویژۀ خدا، پروردگار جهانیان است«2» رحمتش بی‌اندازه است و مهربانی‌اش همیشگی«3» تنها او فرمانروای روز پاداش و کیفر است«4»[پروردگارا!] فقط تو را می‌پرستیم، و [در همۀ امورمان،] تنها از تو یاری می‌خواهیم«5» ما را به راهِ راست راهنمایی کن«6» راهِ کسانی که نعمت‌ها[ی مادی و معنوی] را عطایشان کردی، که نه بر آنان خشم گرفتی و نه گمراهند.«7»



:: موضوعات مرتبط: , ,
:: برچسب‌ها: سوره حمد , قرآن , ترجمه سوره حمد , متن سوره حمد , حمد , فاتحه , اطلاعات عمومی , عمومی ,
:: بازدید از این مطلب : 478
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 21 خرداد 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : webomomi120

آداب و رسوم ازدواج در کرمانشاه



مراسم ازدواج در کرمانشاه, مراسم ازدواج, آداب و رسوم

گوشه ای ازآداب ورسوم ازدواج درکردستان

 

آداب و رسوم ازدواج در کرمانشاه

 

آداب ورسوم ازدواج در استان کرمانشاه با خواستگارى آغاز مى‌شود که آداب و آئين خاصى دارد. نظام خويشاوندى در جوامع کرد بر پايهٔ پدر تبارى است. ازدواج‌ها در گذشته درون گروهى بود. اما امروزه پسر همسر دلخواهش را انتخاب مى‌کند و به مادرش اطلاع مى‌دهد. مادر به بهانه‌اى به خانه دختر مى‌رود و اگر او را پسنديد، بى‌آنکه به خانه خود برمى‌گردد و از خوبى و زيبائى دختر مى‌گويد.

 

آداب و رسوم خواستگاری

پدر پسر در يک روز خوش‌يمن (معمولاً روزهاى فرد) همراه چند ريش‌سفيد به خانه دختر مى‌روند و او را براى پسرش خوازمنى (Xwazmani) يا خواستگارى مى‌کنند. در صورت توافق پدر دختر، همانجا ميزان شيربهاء و مهريه مشخص مى‌شود. قبل از مراسم عروسي، مراسم ندورانى (نامزدي)، عقدکنان و حنابندان است.

 

آداب و رسوم نامزدی

در طول مدت نامزدى خانواده داماد موظف هستند لباس او را تهيه کنند. مراسم عروسى بين کردها با سرنا و دهل به‌مدت ۳-۲ شبانه‌روز برگزار مى‌شود. در اين مراسم از ميهمانان با ناهار و شام پذيرائى مى‌شود. در طول مدت عروسى شرکت‌کنندگان به‌صورت دسته‌جمعى به رقص و پاى‌کوبى مى‌پردازند. در گذشته بردن عروس، همراه با سوارکارى و تيراندازى در اطراف بود و به اين ترتيب عروس را تا خانه داماد مشايعت مى‌کردد.

 

آداب و رسوم عروسی

با نزديک شدن عروس به خانه داماد، سورناچى‌ها با نواختن آهنگ (سوارسوار)، اسب‌ها را به‌وجود آورده به استقبال عروس مى‌رفتند. داماد نيز به پيشواز مى‌آمد و مشتى نقل و نبات و سکه بر سر عروس مى‌ريخت و به اتفاق به داخل منزل مى‌رفتند.

منبع:sootak.ir



:: برچسب‌ها: آداب و رسوم ازدواج در کرمانشاه , فرهنگ و تمدن , فرهنگی , اطلاعات عمومی , عمومی , ,
:: بازدید از این مطلب : 478
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 20 خرداد 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : webomomi120

حمله"فرهنگی" ژاپن به ایران +عکس

 
 

 باید در نظر داشته باشیم که صادرات فرهنگ و منشهای پسندیده ی هر ملت یک وظیفه ی واقعی برای دولتها محسوب می شود. ایران ِ ما، با پیشینه ای غنی و فوق العاده در این زمینه، یک پیشگام فرهنگی محسوب می شود و باید ضمن استفاده از فرهنگهای بجا و خوب کشورهای دیگر، در گسترش فرهنگ زیبای ایرانی نیز تلاش گردد.

 

 نقلی از فرهنگهای مناسب شرقی
1 - بستر مناسبی که دولتها باید برای ترویج انتخابهای درست و ارتقای فرهنگ و فرهنگ سلامت ماندن یک جامعه به وجود بیاورند از اصلی ترین مبانی کاری آنان است. یک اصل، مبتنی بر تشویق مردم برای بهتر زندگی کردن و داشتن نگاهی بهتر به زندگی خود باید همواره مورد توجه دولت مطبوع هر اجتماع باشد زیرا از این مسیر است که می توان جامعه را به سوی زندگی سالم تر، تعاملات متین و مودبانه و همچنین آرامش رفتاری پایدار و در نتیجه زندگی خردمندانه تر رهنمون ساخت. در کشورهای شرق آسیا، آنچنان که از ظاهر امر نیز پیداست دولتمردان با صرف هزینه های بسیار و همچنین دعوت از نسلهای جوان برای پیروی از فرهنگهای خوب و سنتهای درست و سلامت افزا سعی در زنده نگه داشتن فرهنگ سلامت خود دارند. این دولتها حتی گام را فراتر نیز گذاشته و با تکیه بر صادرات فرهنگی، تلاش می کنند تا این انتخابهای درست را به دیگر نقاط جهان پهناور نیز برسانند و درآمدزایی خود را از این انتقال فرهنگی بیشتر کنند.

 

اخبار,اخبار فرهنگی,حمله فرهنگی ژاپن به ایران

 
برای نمونه، کشور ژاپن با بهره گیری از تکنولوژیهای روز و همچنین بهره گیری از فرهنگ رایج کسب آرامش از طبیعت، روش ساخت اسپا یا همان مراکز کسب آرامش و سلامت را به دیگر کشورها صادر کرده است. این فرهنگ که با کار سخت دولتمردان ژاپنی در میان مردم کشور ژاپن رواج بسیاری دارد، امروزه در بسیاری از کشورهای مدرن و حتی همسایگان شیخ نشین ایران نیز یافت می شود. ایجاد اسپاهای متعدد و دعوت از دیگر ملتها برای استفاده از این اسپاها باعث شده تا دریچه ی جدیدی از صادرات برای چشم بادامی های ژاپنی باز شود و ضمن صادرات فرهنگی، گردش مالی خوبی نیز برای ایشان به وجود بیاید که ستودنی و منصفانه است. زیرا این صادرات با کیفیت باعث شده تا هم مشتریان استفاده از اسپاهای ژاپنی را ترجیح دهند و هم صادر کنندگان کسب و کار خوبی داشته باشند.

2 - در کشور ما نیز به تعداد انگشت شمار از اینگونه اسپاها و مراکز کسب آرامش تاسیس شده است و البته همگی در اولین گامهای جلب مشتری و نهادینه شدن در فرهنگ روزمره مردم هستند. برای نمونه، «اسپای هانا یا مرکز سلامت و تن آسایی هانا» در شرق تهران که شاید بهترین این مراکز نیز باشد، خدماتی فوق العاده به مشتریان ارائه می کند و تمام تلاش خود برای ثبت و برقراری فرهنگ ژاپنی میان مشتریان را به کار گرفته است. امکانات، طراحی و ساخت این مجموعه به حدی عالی است که مشتریان آن پس از یک بار استفاده از آن دیگر حاضر نیستند سراغ جای دیگری بروند و رضایت کامل خود را اعلام می کنند. حوضچه های آب گرم، اتاق نمک، انواع ماساژهای شرقی، بسترهای سنگی گرم و آرامشبخش و… تنها بخشی از امکانات بسیار این مجموعه به شمار می روند که همگی با صرف هزینه ی زیاد به وجود آمده اند و البته راهی برای بازرگانی میان ژاپن و ایران را گشوده است. مرکز هانا به واقع سردمدار و جلودار چنین مراکزی در ایران است و می توان از آن به عنوان بهترین نمونه ی از این دست یاد کرد.

 

اخبار,اخبار فرهنگی,حمله فرهنگی ژاپن به ایران


3 - باید در نظر داشته باشیم که صادرات فرهنگ و منشهای پسندیده ی هر ملت یک وظیفه ی واقعی برای دولتها محسوب می شود. ایران ِ ما، با پیشینه ای غنی و فوق العاده در این زمینه، یک پیشگام فرهنگی محسوب می شود و باید ضمن استفاده از فرهنگهای بجا و خوب کشورهای دیگر، در گسترش فرهنگ زیبای ایرانی نیز تلاش گردد. توجه به بازسازی و مرمت حمامهای سنتی و مدرنیزه کردن آنها و تبدیلشان به مکانهای توریستی و تفریحی می تواند راهکار مناسبی در حفظ و نگهداری و همینطور گسترش فرهنگی آنها باشد. همچنین ساخت اسپاهای ایرانی و بر مبنای ِ فرهنگ پر سابقه ی ما در کشورهای دوست و مخصوصاً همسایگان توریستی می تواند گسترش فرهنگ غنی و مملو از آرامش آرامش ایرانی را سرعت بیشتری ببخشد و آن را محبوب دیگر ملتها کند.

هانا، به عنوان یک پیشرو در صنعت ساخت و خدمات اسپا می تواند الگوی بی نظیری به حساب بیاید. الگویی که باید با نگرش دقیق به آن نگاه شود و از فرآیند و دستور العمل فوق العاده ای که در خدمت رسانی به مشتریان خود برگزیده است، به عنوان یک سند برای ساخت و تجهیز مراکز فرهنگی مشابه ایرانی استفاده گردد. تشویق مشتریان به استفاده و دریافت خدمات اینچنین مراکز باعث می شود تا سلامت روانی جامعه افزایش یابد و نمودی درست از فرهنگ واقعی و اصیل ایرانی به دیگر نقاط جهان بازتاب پیدا کند.



:: موضوعات مرتبط: , ,
:: برچسب‌ها: حمله"فرهنگی" ژاپن به ایران , فرهنگی , بیتوته , فرهنگ , ژاپن , حمله فرهنگی , ایران , اطلاعات عمومی , عمومی ,
:: بازدید از این مطلب : 366
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 20 خرداد 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : webomomi120

دعای روز چهاردهم ماه مبارک رمضان (96)



:: موضوعات مرتبط: , , , ,
:: برچسب‌ها: دعای روز چهاردهم ماه مبارک رمضان (96) , دعای روز چهاردهم , ماه رمضان , دعای ماه رمضان , رمضان , اطلاعات عمومی ,
:: بازدید از این مطلب : 460
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 20 خرداد 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : webomomi120

عوارض وحشتناک جراحی زیبایی بینی

 
عوارض وحشتناک جراحی زیبایی بینی

 

1ـ اصلاح نکردن انسدادهای مکانیکی در حین عمل جراحی: چنانچه قبل از عمل، بزرگی شاخک‌های بینی یا انحراف تیغه بینی وجود داشته باشد، جراح باید تلاش کند این موانع به ظاهر مختصر را هم برطرف کند. با توجه به این‌که بینی با عمل جراحی معمولا کوچک‌تر می‌شود، چنانچه مانعی از قبل وجود داشته و انسداد هم ایجاد نکرده است را برطرف نکنیم، وقتی بینی جمع‌تر شد این مانع به ظاهر بی‌اهمیت باعث انسداد مسیر تنفسی می‌شود.

 

 

2ـ تورم مخاط داخل بینی: 
چنانچه به دلیل سینوزیت مزمن یا آلرژی شدید مخاط داخل بینی متورم باشد، ممکن است باعث انسداد تنفسی شود.

3 ـ چسبندگی‌های داخل بینی:اگر جراح داخل بینی را زیاد دستکاری کند، باعث زخمی‌شدن مخاط بینی می‌شود. اگر مخاط زخمی‌شده در مجاورت یکدیگر قرار گیرند هنگام ترمیم به یکدیگر می‌چسبند و راه داخل بینی را تنگ می‌کنند.

4 ـ تنگ کردن بیش از حد سوراخ‌های بینی.

5 ـ برداشتن بیش از اندازه از غضروف‌های نوک بینی:
این امر منجر به تنگی مدخل بینی می‌شود.

اگر جراح بینی از تجربه کافی برخوردار نباشد، علاوه بر مختل شدن عملکرد بینی، این احتمال وجود دارد که ظاهر بینی فرم مطلوب و مورد نظر را پیدا نکند و به شکل نامطلوبی درآید. این شکل‌های نامطلوب و دلایل آن عبارتند از:

غیرقرینه بودن سوراخ‌های بینی

اگر به سوراخ‌های بینی فردی که عمل نکرده بنگریم معمولا 2 سوراخ بینی دقیقا عین هم نیستند، اما فردی که عمل می‌کند بعد از عمل انتظار دارد که سوراخ‌ها کاملا قرینه باشند. جراح طی عمل باید تلاش کند که میزان غیرقرینگی را برطرف کرده و تا آنجا که ممکن است آن را اصلاح کند.

کاهش حس بویایی

پایانه‌های اعصاب بویایی در سقف حفره داخل بینی قرار گرفته‌اند. این ناحیه طی عمل زیبایی بینی معمولا دستکاری نمی‌شود، بنابراین احتمال آسیب دیدن حس بویایی بعد از عمل جراحی وجود ندارد، مگر در 2 حالت:

حالت اول: این‌که فردی که تحت عمل جراحی قرار گرفته است از قبل مبتلا به پولیپ وسیع و منتشر بینی بوده است و همزمان با عمل زیبایی تحت عمل پولیپکتومی‌ نیز قرار گرفته باشد. با توجه به این‌که ممکن است پولیپ‌ها در قسمت نزدیک به سقف حفره بینی قرار گرفته باشند، برداشتن آنها و دستکاری آن قسمت ممکن است منجر به آسیب دیدن پایانه‌های بویایی شود. اگر فردی مبتلا به پولیپ وسیع بینی باشد، بهتر است ابتدا در یک عمل مجزا پولیپ‌ها برداشته شوند و سپس با فاصله چند ماه بعد تحت عمل زیبایی بینی قرار گیرند.

 

 



:: موضوعات مرتبط: , ,
:: برچسب‌ها: عوارض وحشتناک جراحی زیبایی بینی , عوارض جراحی بینی , جراحی بینی , پزشکی و سلامت , پزشکی , سلامت , بهداشت , اطلاعات عمومی , عمومی ,
:: بازدید از این مطلب : 466
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 18 خرداد 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : webomomi120

دعای روز دهم ماه مبارک رمضان (96)



:: موضوعات مرتبط: , , , , ,
:: برچسب‌ها: دعای روز دهم ماه مبارک رمضان (96) , دعای روز دهم , داعی ماه رمضان , ماه رمضان , اطلاعات عمومی , رمضان ,
:: بازدید از این مطلب : 497
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 16 خرداد 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : webomomi120

چگونه با کودکانمان صحبت کنیم تا حرفمان را گوش کنند؟

 

 

" چگونه فرزندم را وادار به گوش دادن کنم ؟ " این سئوالی است که اغلب والدین آنرا مطرح می نمایند .

 بچه ها به طور کلی مخالف گوش دادن نیستند ؛ نوزاد صداهایی با زیر وبم خاص را ترجیح می دهد و نسبت به آنها عکس العمل نشان می دهد. اگر پدر با لحن آرام مردانه با او صحبت کند ممکن است توجه کند ؛ اما مسلما  به سمت صدای مادرش برمی گردد . این موضوع شاید به این دلیل باشد که او، در رحم، نسبت به صدای مادرش شرطی شده است. این صدای زیر مادرانه، همان صدایی است که همه ما موقع صحبت با نوزادان و بچه های کوچک به کار می بریم. آنچه این" صدای خاص" به یک بچه می گوید، این است :" حالا، من فقط با توصحبت می کنم ." با این کار ما احتمال گوش دادن را افزایش می دهیم .

 

 

توجه کردن کودک حالتی آهنگین دارد . یعنی بین زمانهایی که او در خودش فرو می رود " نت پایین " و مواقعی که  حواسش با دقت کافی متوجه ماست " نت بالا " ، هماهنگی وجود دارد . محققین با استفاده از نوار مغزی"g.e.e " نشان داده اند که مغز کودکان در تمام طول روز یک چرخه را - بالا و سپس پایین برای بازسازی - طی می کند و یکی از دلایل بی توجهی پی درپی آنها به توصیه های والدین همین است. پس اگر می خواهید کودک شما به آنچه می گویید ، توجه کند این نکته را به خاطر بسپارید: یک دستور وقتی با سکوت محاصره شده باشد، بسیار قدرتمند است.به عبارت دیگر به کودک گیر ندهید.

کودک از شکست ناشی از اشتباه کردن و امتحان راه حل های مختلف، بسیار بیشتر از زمانیکه تحت نظارت یا راه گشایی مستقیم بزرگسال قرار داد یاد می گیرد. وقتیکه او تلاش می کند و با آزمون و خطا به سمت هدفش می رود، موفقیت نهایی نیز به خود او تعلق دارد " من انجامش دادم ! خودم انجامش دادم. "

دوره هایی در تکامل کودک وجود دارد که او نمی تواند به حرف پدریا مادرش گوش کند و آن زمانی است که انگیزه سبقت جویانه درکودک قوی تر از انگیزه های پدر یا مادری است.

برای کودکان یک ساله ای که در حال یادگیری ، ایستادن، راه رفتن و جرات کشف کردن هستند، گوش سپردن به اخطارهای شما غیر ممکن است . " مواظب باش نزدیک پله ها نرو! " تنها دروازه ای در دو انتهای پله ها است که می تواند مانعی بر سر راه میل قوی او برای فتحدنیایش باشد .

 

 

در دو سالگی غوغای درونی بر سر انجام دادن یا ندادن کارها – " این کار را بکنم یا نه ؟ " ، بد خلقی را به تنها راه حل عملی تبدیل می کند.

وقتی کودک چهار یا پنج ساله است ، شکایت معمول مادرها این است : " گوشش بدهکار حرف های من نیست انگار اصلا آنجا نیستم ، اما وقتی پدرش می آید، طوری رفتار می کند که انگار یک پادشاه حرف می زند ! " فروید این مسئله را " کشمکش ادیپ " می نامد. کودک  آنچه را که می تواند محبت او را جلب کند ، می آموزد ؛ او به سمت مادرش برمی گردد و سعی می کند تا همه چیزرا ازاو بیاموزد.

قبل از ده سالگی، کشمکش های درونی دیگریبا مهارت های شنیداری کودک 9 یا ده سال همراه می شود . سردرد، دل درد و ترس از رفتن به مدرسه ، اغلب نشانه های ظاهری همین تعارض است. دراین دوران بهترین و سخت ترین کاری که می توانید انجام دهید ، این است که گوش دهید.

 

 

در نوجوانان پس از پایان هر جدال لفظی ، گوش دادن جای زیادی ندارد. تلاش یک نوجوان برای استقلال ، آن چنان قدرتمند است که مانع او برای شنیدن می شود . به جای نشان دادن هر گونه عکس العملی، با او با صدای آرام صحبت کنید. " عزیزم ، متاسفانه توی خانه ما وضع اینجوریه ، شاید دوستانت نیمه شب به رختخواب بروند اما اینجا ساعت یازده وقت خاموشیه . اگر نمی تونی خودت رو باهاش هماهنگ کنی ، شاید بتوانیم معامله ای بکنیم امتیازاتی را که ما در اوقات دیگه به تو می دهیم ، نخواهی داشت." احتمال این که صدای آرام شما راه حل مثبتی باشد بی اندازه زیاد است ، دراین صورت اعتماد به نفس شما نیزدر برابر او از دست نمی رود. یک صدای آرام همیشه قدرتمندتر ازیک صدای بلند است.

روش دیگری را نیز می توان در مورد نوجوانان اتخاذ کرد و آن این است که به جای یک پیام انتقادی، با یک پیام تعارف آمیز آغاز کنید. هرزمان که می خواهید فرزندتان به حرف شما گوش بدهد ، سعی کنید با یک رویکرد مثبت مراحل کارتان را پیش ببرید . این کار آسانی نیست اما برای هر دوی شما دستاورد خوبی به همراه خواهد داشت .  



:: موضوعات مرتبط: , ,
:: برچسب‌ها: چگونه با کودکانمان صحبت کنیم , چگونه با کودکانمان صحبت کنیم تا حرفمان را گوش کنند , کودکان , تربیت فرزند , تربیت , تربیت کودک , تربیتی , اطلاعات عمومی , عمومی ,
:: بازدید از این مطلب : 432
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 14 خرداد 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : webomomi120

فرزند سالاری

 

بدون تردید خانواده و چگونگی روابط میان اعضای خانواده و کیفیت ارتباط والدین با فرزندان، در شکل گیری شخصیت و رشد اجتماعی، عاطفی و عقلانی فرزندان نقش و اهمیت فراوانی دارد. روانشناسان معتقدند محیط خانه اولین و بادوام ترین عامل در رشد شخصیت افراد یک خانواده است.1 خانواده و نفوذ والدین در فرزندان به جنبه های ارثی محدود نمی شود، بلکه در تمام ابعاد وجودی فرد نقش مؤثری ایفا می کند. کودکان از طریق خانواده و محیط کوچک خانه، با دنیای خارج آشنا می شوند، طرز معاشرت و روابط اجتماعی با دیگران را می آموزند و راه و رسم زندگی، اخلاق و فلسفه اجتماعی و آداب و رسوم آن را فرا می گیرند.

در سه دهه اول قرن میلادی حاضر، روشهای فرزندپروری، با الهام از مکتب رفتار گرایی، درصدد ایجاد عادات "خوب" و خاموش کردن عادات "بد" بود. این دیدگاه ،کنترل شده و غیر عاطفی در زمینه تربیت فرزند به شکل اغراق آمیزی در بیان "جان واتسون" بنیانگذار مکتب رفتار گرایی نمایان است. او می گوید: "برای تربیت کودک شیوه معقولی وجود دارد. با او به شیوه عینی و با استواری ملاطفت آمیزی رفتار کنید، هرگز او را در آغوش نگیرید و روی زانو خود ننشانید. اگر ناچار شوید فقط در موقع شب خوش گفتن، یک بار پیشانی او را ببوسید، صبح هنگام با او دست بدهید"2.

اما بعد از 1940 شیوه های فرزند پروری در جهت سهل گیری و انعطاف پذیری بیشتر دگرگون شد و متأثر از مکتب روان تحلیل گری بر امنیت عاطفی کودک و پرهیز از زیانهای ناشی از کنترل شدید تأکید گردید. مطابق نظر دکتر "بنیامین اسپاک" به والدین توصیه شد که از حس طبیعی خود پیروی کنند و از برنامه های انعطاف پذیری استفاده نمایند که هم با نیازهای خود آنان و هم با نیازهای کودک سازگاری دارد.

اما در حال حاضر والدین احساس می کنند که سهل گیری، روش مناسبی برای فرزند پروری و ارتباط صحیح والد - فرزندی نیست، لذا نیازمند شیوه جدیدی هستیم که حد فاصل دو روش فوق باشد، یعنی روش "کنترل در حد اعتدال" که هم از افراط گرایی روش اول به دور باشد و هم دچار تفریط روش دوم نشود.

 

 

انواع روابط والد - فرزند

رابطه اعضای یک خانواده ممکن است به سه صورت: محدودیت مطلق، آزادی مطلق و عدم دخالت افراد خانواده در کار یگدیگر و نهایتاً آزادی مشروط ظاهر شود.

الف- محدودیت مطلق

در چنین خانواده هایی، معمولاً یک نفر بر تمام اعمال و رفتار دیگران ناظر است. این فرد غالباً، پدر (پدر سالاری) و در بعضی موارد، مادر خانواده (مادر سالاری) است و گاهی نیز برادر یا خواهر بزرگتر نسبت به دیگر اعضای خانواده با چنین روشی رفتار می کند. در این خانواده فقط یک نفر تصمیم می گیرد و هدف را تعیین می کند. همه باید مطابق میل او رفتار کنند، او فقط حق اظهار نظر دارد و دستورش باید بدون چون و چرا از طرف دیگران اجرا گردد.

پیامدهای نامطلوب محدودیت مطلق

1.ترس و وحشت بر اعضای خانواده مستولی است و آنان احساس می کنند هیچ شخصیتی ندارند. در نتیجه فرزندان احساس امنیت نمی کنند و وضع آنها همیشه متزلزل است3.

2.اعضای خانواده هدف انجام کارها را نمی دانند و جرأت نمی کنند دلیل آنها را بپرسند.

3.فرزندان ظاهراً در حالت تسلیم و اطاعت از پدر و مادر خویش می باشند و به طور خودکار می آموزند که همین روش و حالت را در برابر دیگران داشته باشند، در نتیجه به بچه های هم سن یا کوچکتر از خود آزار می رسانند4.

4.فرزندان در این خانواده، افرادی متعصب خواهند بود که تحمل اندیشه های مخالف را نخواهند داشت.

5.چنین افرادی قدرت ایجاد ارتباط مثبت با دیگران را ندارند و در زمینه عاطفی و اجتماعی به طور کافی رشد نکرده اند5.

6.اغلب این افراد ضعیف النفس بوده و از قبول مسئولیت خودداری می کنند.

7.در این گونه خانواده، روحیه خلاقیت و امکان ظهور استعدادها از بین می رود6.

8.در بعضی موارد محدودیت مطلق سبب خود کم بینی افراد خانواده می شود.

9.پدر سالاری یا مادر سالاری باعث سرکوب روحیه مشاوره و همکاری و تعاون با دیگران می شود.

ب- آزادی مطلق

در چنین خانواده هایی به فرزندان اجازه داده می شود که به خواسته های خود آنگونه که می خواهند دست یابند و آرزوهای خود را برآورده نمایند. در این خانواده افراد دارای آزادی مطلق اند و هر چه را که تمایل داشته باشند، می توانند انجام دهند. شعار طرفداران این دیدگاه این است که: "بگذار هر چه خواستند، انجام دهند."

بسیاری از تحلیل گران بر این باورند که سلب آزادی، موجب عقده روانی در فرد و اختلال در زندگی آینده او خواهد شد. زیرا هر خواسته، از نیازی در درون فرد حکایت می کند و ضروری است که در اسرع وقت آن نیاز تأمین و ارضاء شود، زیرا در صورت سرکوب و ایجاد محدودیت، فرد دچار افسردگی می شود.

در چنین خانواده هایی خواسته ها و تمایلات فرزندان محور اصلی و خط دهنده فعالیت اعضای خانواده، حتی والدین آنها می باشد.

فرزندان این خانواده ها خصوصیت مشترکی دارند، از جمله: لوس بودن، خودخواهی، نامحتاط بودن و خواسته های بی شمار که باید برآورده شود. آنها بسیار بی حوصله و ناشکیبا هستند و برای حل مشکل خود از راه خشونت وارد می شوند و ناکامی خود را درباره اهداف خود پذیرا نمی باشند.

عوارض نامطلوب آزادی مطلق

 

 



:: موضوعات مرتبط: , ,
:: برچسب‌ها: فرزند سالاری , تربیت فرزند , فرزند , تربیت کودک , تربیتی , نکان تربیتی , اطلاعات عمومی , عمومی ,
:: بازدید از این مطلب : 516
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 13 خرداد 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : webomomi120

 



:: بازدید از این مطلب : 492
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 11 خرداد 1396 | نظرات ()